Till medlemmarna i Brf Kannan 13 angående köksfläktar

I föreningens stadgar står följande:

”Ventilation För hela fastigheten finns ett centralt ventilationssystem. Ventilöppningar för luftutsug (frånluft) finns på flera platser i lägenheterna bland annat i badrum och kök. Över fönster finns ventiler för luftintag (tilluft). Håll bägge typerna av ventiler öppna för bästa möjliga ventilation. För att ett centralt ventilationssystem ska fungera utan störningar får inga motordrivna fläktar anslutas in i detta system (ex. köksfläktar med eller utan kolfilter) Ventilationssystemet kontrolleras löpande och systemets filter byts regelbundet. Om du inte är nöjd med ventilationen ska du anmäla detta till förvaltaren” 

Det är av yttersta vikt att detta följs. Vi spenderar massor av tid och pengar på att hela tiden vara tvungna att kolla, mäta och åtgärda detta då några medlemmar vid ombyggnad av köket inte följer dessa regler. 

Vi är nu tvungna att ta det drastiska steget att helt enkelt inte godkänna nya medlemmar (dvs köparen av en lägenhet) om vi vid kontroll upptäcker att köksfläkt av otillåtet slag har installerats och detta inte åtgärdas omedelbart. 

Vi är fullt medvetna om att det är en djungel på fläktmarknaden och ber er därför att konsultera en professionell fläktfirma innan inköp av ny köksfläkt. Styrelsens ansvarige för tekniska frågor, Ulf Sunnewald 0703-28 17 31, svarar gärna på eventuella frågor.   

Med vänlig hälsning

Styrelsen


Brf Kannan 13


Augusti 2008

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *